Noticias

Următoarele alimente conțin cel mai mare nivel de lactoză.

Următoarele alimente conțin cel mai mare nivel de lactoză.

Glutenul este legat de boala celiacă. Dacă aveți această afecțiune autoimună, corpul dumneavoastră declanșează inflamația în intestinul subțire atunci când mâncați gluten. În timp, afectează mucoasa intestinului subțire, ceea ce îl face să absoarbă mai puțini nutrienți.‌

Aproximativ 30% din populație poartă genele care provoacă boala celiacă. Dar doar un număr mic de persoane cu aceste gene au boala celiacă.‌

Este posibil ca unele persoane cu celiachi să nu observe niciun simptom. Dacă o faci, acestea pot include:

Oboseală Vărsături Constipație Dureri articulare Migrene Anemia prin deficit de fier Artrită Diaree Dureri de stomac Pierdere în greutate Erupție cutanată cu mâncărime (dermatită herpetiformă)‌

Nu există leac pentru boala celiacă. Singurul tratament este eliminarea glutenului din dieta ta.‌

O afecțiune numită sensibilitate la gluten nonceliacă poate provoca, de asemenea, simptome după ce consumați gluten. Aceste simptome sunt similare cu cele ale bolii celiace. Dar testul de sânge și endoscopiile pentru boala celiacă sunt normale. Și când eliminați glutenul din dietă, aceste simptome încetează.

Berea nu conține gluten?

În 2016, americanii au cheltuit peste 107 miliarde de dolari pe bere. Aceasta a fost mai mult decât vânzări de băuturi spirtoase, vin și apă.‌

Berea este una dintre cele mai vechi băuturi din lume, datând de peste 8.000 de ani. Dar procesul de fabricare a berii nu s-a schimbat prea mult.‌

Berea este făcută în mod tradițional cu orz, hamei, drojdie și uneori grâu. Orzul și grâul sunt cereale care conțin gluten. Nivelul de gluten poate scădea în timpul procesului de preparare, dar berea tipică are un conținut de gluten de peste 20 de părți per milion (ppm).

Acest prag de 20 ppm este cea mai mică cantitate de gluten care poate fi detectată cu instrumentele științifice disponibile.

Berea obișnuită nu este recomandată persoanelor care urmează o dietă fără gluten.

A continuat

Bere fără gluten

Berile fără gluten sunt făcute cu cereale care nu conțin gluten, cum ar fi:

Ovăz fără gluten Orez Porumb Teff Mei Hrişcă Quinoa Nemuritoare sorg

Berele fără gluten costă adesea mai mult, deoarece cerealele alternative și adaptările sporesc costurile de producție.

De asemenea, puteți descoperi că berile fără gluten au un gust puțin diferit față de berile obișnuite. Ele pot fi mai dulci sau mai puțin carbogazoase.

De exemplu, berea de sorg este ușor dulce. Berea de quinoa are un miros diferit de berea obișnuită. Berea de hrișcă nu are spumă stabilă.‌

Dar, pe măsură ce mai multe beri fără gluten intră pe piață, s-ar putea să găsiți unele care se potrivesc gusturilor dvs. 

Bere fără gluten

Unele beri sunt „eliminate de gluten”. Sunt făcute cu cereale care au gluten. Glutenul este îndepărtat în producție, dar unele bucăți pot rămâne.‌

Metodele de testare a glutenului utilizate pentru alimente nu sunt utile pentru testarea berilor fără gluten. Procesul pe care producătorii de bere îl folosesc pentru a descompune proteinele glutenului se numește hidroliză. Nu există nicio modalitate de a verifica nivelul de gluten al alimentelor și băuturilor care sunt parțial defalcate în procese precum hidroliza și fermentația.

Boala celiacă poate fi declanșată de doar 100 de miligrame de gluten sau 1/64 de linguriță de făină pe zi. La unii oameni, doar 10 miligrame de gluten pot activa boala celiacă.

Un studiu a analizat mostre de sânge de la persoane cu boală celiacă pentru a vedea dacă anticorpii au reacționat la proteinele din berea fără gluten și fără gluten. 

Cercetătorii au descoperit că mai multe dintre probe au avut reacții la berea fără gluten. Deci mai avea câteva fragmente de gluten și s-ar putea să nu fie sigur pentru persoanele cu boală celiacă. Dar niciuna dintre probe nu a avut reacții la berea fără gluten.

Dacă aveți boală celiacă, experții recomandă să evitați berile fără gluten. Berile care sunt etichetate fără gluten sunt în general sigure.

Alte băuturi alcoolice care nu conțin gluten includ vinul, băuturile distilate pure, băuturile făcute din sucuri de fructe fermentate și cidurile idealica plafar tari. Dar unele ciduri tari pot avea și orz, așa că este important să citiți lista de ingrediente.

Bea bere și alte băuturi alcoolice cu moderație. Ghidurile dietetice americane recomandă limitarea consumului de alcool la două băuturi pe zi pentru bărbați și o băutură pe zi pentru femei.

Lactoza este un zahăr care se găsește în principal în lapte și alte produse lactate. La o vârstă fragedă, organismele sunt capabile să descompună și să digere lactoza din laptele matern folosind o enzimă numită lactază. Cu toate acestea, unii oameni își pierd capacitatea de a digera lactoza în timp. 

Aproximativ 75% din populația lumii are o formă de intoleranță la lactoză. Unii pot digera diete cu conținut scăzut de lactoză, în timp ce alții prezintă simptome digestive după ce consumă orice cantitate de lactate. Aceste simptome pot duce la diaree, dureri de stomac și multe altele.

De ce ar trebui să eviți lactoza

Pentru cei care nu sunt sensibili la lactoză, lactatele sunt o sursă extrem de nutritivă de proteine, calciu și alte vitamine precum A și D. Includerea lactatelor în dieta dumneavoastră vă poate sprijini sănătatea oaselor și reduce riscul de obezitate.

Cu toate acestea, cei cu intoleranță la lactoză, fie ușoară sau severă, ar trebui să ia în considerare o dietă cu conținut scăzut de lactoză sau fără lactoză pentru a reduce simptomele. 

Intoleranța la lactoză este cauzată de o scădere a producției de lactază, ceea ce face dificilă absorbția adecvată a lactozei. Dificultatea de a digera lactoza afectează diferite populații în moduri diferite.

Studiile estimează că afectează 5-17% dintre europeni, 44% dintre americani și 60-80% dintre africani și asiatici.  

Pentru cei sensibili la lactoză, produsele lactate pot provoca probleme digestive severe, inclusiv: 

Balonare Greaţă Vărsături Crampe abdominale Gaz Diaree Constipație

Severitatea simptomelor depinde de nivelul de intoleranță la lactoză, precum și de câte produse lactate au fost consumate.

Chiar și pentru cei care nu sunt sensibili la lactate, reducerea consumului de lactoză poate oferi anumite beneficii pentru sănătate. Consumul de lactoză poate provoca inflamații, ceea ce poate duce la alte probleme precum acneea și creșterea în greutate.

De asemenea, poate crește riscul de a dezvolta boli inflamatorii intestinale, diabet de tip 2 și boli cardiovasculare.

Alimente cu lactoză

Majoritatea produselor lactate conțin lactoză, dar unele conțin mai mult decât altele. Următoarele alimente conțin cel mai mare nivel de lactoză. Cu toate acestea, rețineți că și alte produse pot conține aceste alimente ca ingrediente și trebuie evitate dacă aveți intoleranță la lactoză.   

1. Lapte

Laptele conține cea mai mare lactoză dintre toate produsele lactate. Laptele integral conține aproximativ 13 grame de lactoză per porție de 1 cană, în timp ce laptele degresat poate conține între 12 și 13 grame. Laptele este, de asemenea, un ingredient în multe alte alimente, cum ar fi margarina, shorteningul, produsele de patiserie, sosurile pentru salată, cremele și multe altele.  

A continuat

2. Brânză

Brânza conține, de asemenea, o cantitate mare de lactoză. Brânzeturile tari, cum ar fi parmezanul, elvețianul și cheddarul pot fi mai ușor de digerat, deoarece cea mai mare parte a lactozei este eliminată în timp ce se face brânza. 

3. Cremă

Produsele făcute din smântână – cum ar fi înghețata, crema de brânză, crema sau untul – ar trebui evitate din cauza nivelurilor ridicate de lactoză.

4. Iaurt

Pe lângă unele tipuri de brânzeturi, unele persoane cu intoleranță la lactoză pot consuma iaurt cu moderație, deoarece lactoza a fost parțial descompusă. 

5. Ciocolata cu lapte

Deși ciocolata cu lapte conține mai puțină lactoză decât laptele sau smântâna, ea conține totuși lactate în cantități mari. Verificați întotdeauna eticheta și mâncați cu moderație.

Alternative fără lactoză

Intoleranța la lactoză poate îngreuna consumul de lactate. Cu toate acestea, tabletele cu enzime lactază sunt disponibile pentru a ajuta la descompunerea lactozei, permițând oamenilor să mănânce mai multe produse lactate. 

Pe lângă aceste tablete cu enzime fără prescripție medicală, puteți încerca și o dietă cu conținut scăzut de lactoză sau complet fără lactoză. Iată câteva alternative care pot fi mai ușor de digerat: 

Alimente Sărac în lactoză

Următoarele alimente și băuturi sunt considerate cu conținut scăzut de lactoză, ceea ce înseamnă că mai conțin lactoză, dar în cantități mai mici. Diferiți oameni pot reacționa diferit la aceste alimente, așa că este important să mănânci cu moderație până când știi cum va reacționa corpul tău. 

Ciocolata neagra Brânză învechită Brânză de vacă Iaurt probiotic

Alimente fără lactoză

Aceste alternative fără lactoză vă pot permite să consumați produse lactate tipice – cum ar fi laptele, brânza și înghețata – fără efecte secundare. 

Lapte fără lactoză Alternative la lapte (soia, migdale, ovăz) Înghețată cu șerbet Creme non-lactate Margarină Referință medicală WebMD Analizat de Dan Brennan, MD pe 22 octombrie 2020

Surse

SURSE: 

Revizuirea medicinei alternative: „Rolul suplimentării enzimatice în tulburările digestive”.

Jurnalul American de Nutriție Clinică: "Produse lactate, iaurturi și sănătatea oaselor."

Jurnalul American de Nutriție Clinică: "Acceptabilitatea laptelui și a produselor lactate în populațiile cu o prevalență ridicată a intoleranței la lactoză."

Nutriția lactatelor: "Intoleranță la lactoză: Recomandările autorităților sanitare."

Jurnalul de Medicină Translațională: "Influența dietei asupra microbiomului intestinal și implicațiile asupra sănătății umane."

17 iulie 2000 — Curiozitatea a învins foamea când am ajuns la restaurantul Organica, un membru neconvențional al gamei eclectice de oferte de bucătărie din San Francisco. Nu e loc de aragaz la Organica. Mâncărurile vegane — care nu conțin carne, pește, ouă sau lactate — făcute din alimente crude, organice, umplu meniul, care include mult mai mult decât doar bețișoare de țelină și fasole.

am probat "piure de cartofi," un amestec de nuci, conopidă și condimente. "Somon," o combinație de morcovi, nuci, mărar și ceapă mi-a încântat palatul. Guacamole cu gust proaspăt, hummus picant și o salată verde tradițională mixtă au completat masa. Un desert cu suc proaspăt de nucă de cocos — pe care l-am sorbit direct dintr-o nucă de cocos pentru copii — a completat totul.

Filosofia raw foods a fost însă cu greu întemeiată în căutarea esteticii culinare. Această mișcare în curs de dezvoltare, dar în creștere, îi atrage pe americani care caută bunăstare generală, purificare, longevitate, mai multă energie și un leac pentru boli precum sindromul de oboseală cronică, colita ulceroasă, boala Crohn și chiar cancerul. Deși nu există încă dovezi științifice disponibile care să susțină aceste afirmații, fanii devotați ai crudității jură pe puterile dietei lor.

"Până în a treia zi de a mânca crud, am descoperit că am rezolvat ghicitoarea pentru sănătatea mea," spune David Klein, care a fost bolnav cronic timp de opt ani cu colon inflamat și oboseală. Acum fuge Nutriție vie, o revistă de raw foods, pe care a fondat-o acum patru ani la Sebastopol, California.

Încălzirea bunurilor

Devotații alimentelor crude, cum ar fi Klein, se bazează pe propria lor explicație științifică de ce cred că morcovii sau orice alt fel de mâncare nu sunt la fel de bine gătiți. Teoria lor este că organismul depinde de depozitul de enzime din alimente — proteinele curajoase care ajută la descompunerea alimentelor pentru a ajuta la digestie, spune managerul Organica, Larry Weinstein, un pasionat de multă vreme de alimente crude. Dar expune aceste enzime la căldură și aproape toate vor fi inactivate. Organismul, spune el, trebuie apoi să-și ia mâna și să producă mai multe enzime proprii, folosind energia pe care ar fi putut-o folosi pentru alte lucruri — cum ar fi mestecatul unui morcov crud.

"Mâncarea crudă este hrană vie," spune Weinstein. (Proprietarul Organicăi, Juliano — fără nume de familie, așa cum este la modă în zilele noastre — era plecat când l-am vizitat, probabil promovându-și 1999 "un"-carte de bucate, Brut.)

Cu toate acestea, căldura de mai puțin de 120 de grade nu este "ucide" mancarea. Așadar, pasionații de alimente crude pot folosi un deshidrator termic, un aparat care sufla aer fierbinte pe alimente până când "bucătari." De exemplu, Weinstein folosește boabe de garbanzo deshidratate la căldură pentru a face falafel, printre alte feluri de mâncare, la Organica.

A continuat

Dar stai, mai sunt

Majoritatea fiziologilor s-ar înfiora la teoria alimentelor crude, mai ales că digestia este un proces dovedit științific care depinde de enzimele pe care le generează organismul, și nu de enzimele alimentare. Totuși, lăsând teorie deoparte, se pare că consumul de alimente crude este un pas inteligent către o sănătate bună. De exemplu, consumul mai multor fructe și legume poate oferi organismului un impuls vizibil. Cercetătorii au descoperit că o dietă bogată în legume crude poate reduce riscul de cancer de sân, în timp ce consumul de multe fructe poate reduce riscul de a dezvolta cancer de colon, potrivit unui studiu publicat în numărul din mai 1998 al revistei. Epidemiologie. Și includerea fructelor proaspete ca parte a dietei zilnice a fost asociată cu mai puține decese din cauza atacurilor de cord și a problemelor asociate (cu până la 24%, conform unui studiu publicat în numărul din septembrie 1996 al revistei Jurnalul medical britanic).

Dar nu enzimele alimentare fac treaba, spune dieteticianul Roxanne Moore, purtătorul de cuvânt al Asociației Americane de Dietetică. Fibrele și antioxidanții, din care fructele și legumele sunt surse principale, fac diferența. "În general, cu cât fructele sau legumele sunt mai puțin gătite, cu atât rețin mai multe substanțe nutritive și fibre," Moore spune. Dacă nu vrei să mănânci legume crude, modul în care le gătești determină cât de mult din nutrienți supraviețuiesc, spune ea. Ea oferă câteva sfaturi: Folosiți timpi mai scurti de gătit. Se fierbe la abur și la microunde în loc să fiarbă. Și bazați-vă pe produse proaspete, care au mai mulți nutrienți decât soiurile procesate sau conservate.

Când gătitul este mai bun

Crud nu este întotdeauna cel mai bun. Uneori, alimentele gătite vă oferă mai mulți nutrienți pentru bani, susțin Universitatea Rutgers și cercetătorii din Taiwan la reuniunea anuală a Societății Chimice Americane de primăvara trecută, la San Francisco. Ei au descoperit că organismul absoarbe mai ușor fierul din 37 din 48 de legume testate atunci când sunt fierte, prăjite, fierte la abur sau la grătar. De remarcat, fierul absorbabil din varză a sărit de la 6,7% la 27% odată cu gătirea. Cea din florile de broccoli a crescut de la 6% la 30%.

În mod surprinzător, roșiile pot fi, de asemenea, cele mai bune nu în salată, ci în sos. Un studiu publicat în numărul din 6 decembrie 1995 al Jurnalul Institutului Național al Cancerului a descoperit că consumul de roșii fierte ar putea îmbunătăți șansele de a evita cancerul de prostată. Cercetătorii de la Harvard au studiat bărbații care au mâncat mult sos de roșii, inclusiv în alimente precum pizza și spaghete. Cei care au mâncat cel puțin 10 porții de sos de roșii în fiecare săptămână au avut cu 45% mai puține șanse de a dezvolta cancer de prostată decât bărbații care au mâncat mai puține porții.

A continuat

Să fim serioși

Cu toate acestea, nu vă blocați să vă gândiți la o altă dietă sau să vă derutați cum să vă gătiți (sau să nu gătiți) legumele sau fructele. Cel mai important este că le mănânci efectiv: 3 până la 5 porții de legume și 2 până la 4 porții de fructe în fiecare zi, așa cum este recomandat de Departamentul Agriculturii din SUA. Această cantitate este departe de cele 3,6 porții de fructe și legume, combinate, pe care americanii le primesc acum.

Dieta cu alimente crude vă poate ajuta să vă aduceți peste aportul mediu al americanilor. Cel puțin asta am găsit. După ce o urmăresc timp de o lună, mănânc mai multe fructe și legume, deși nu neapărat crude (uneori le fac la abur sau la grătar). Am mai multă energie. Cheltuiesc mai puțin la magazin (gustările procesate sunt alarmant de scumpe) și am poftă de mai puțin zahăr și grăsimi. Chiar am slăbit puțin — este aproape imposibil să mănânci în exces.

Indiferent cum l-ai feli, a face loc pentru crud nu îmi face rău. Dimpotrivă, cel mai probabil face ceva bine.

Caracteristica WebMD Examinat de Craig H. Kliger, MD © 2000 WebMD, Inc. Toate drepturile rezervate.

SAM-e este un compus care este produs în mod natural în organism și joacă un rol important în funcționarea normală a corpului.